Kok in de klas

Kok in de klas voor bijna 600 leerlingen in Sneek en omgeving.
Op vrijdag 13 april organiseert ROC Friese Poort Smaaklessen “Kok in de Klas” in samenwerking met GGD Fryslân, hogeschool Van Hall Larenstein, makelaars Jong Leren Eten, Poiesz en Mama Mascha.

Smaaklessen
In totaal zullen 575 basisschoolleerlingen Smaaklessen krijgen van de studenten Horeca en Onderwijsassistent van ROC Friese Poort Sneek.
De student, Kok in de Klas, maakt leerlingen uit de groep razend enthousiast voor eten en alles daaromheen. Er wordt geproefd en er wordt een smulrecept bereid.
Door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken verkennen kinderen hun eten. Hiermee leren kinderen op jonge leeftijd gezonde en duurzame voedingskeuzes te maken. Smaaklessen kan een mooie aanleiding voor scholen zijn om met de Gezonde Schoolaanpak te starten.

Samenwerken
De studenten Horeca en Onderwijsassistent hebben de lessen voorbereid samen met Jong Leren Eten en hogeschool Van Hall Larenstein. ROC Friese Poort leidt onder andere studenten op voor een veelzijdige baan in de Horeca en in het onderwijs, ze hebben veel aandacht voor de praktijk. De ambitie is om “Kok in de Klas” jaarlijks te organiseren.

Kok in de Klas is één van de betekenisvolle projecten van ROC Friese Poort “midden yn’e mienskip”. ROC Friese Poort haakt aan bij de ambitie van Leeuwarden/Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa (LF 2018).

Wethouder Mark de Man geeft het startsein op vrijdag 13 april rond 10:30 uur op de Sint Maartenschool in Bolsward.

Bron: Groot Sneek (Henk van der Veer)