KLAVERTJE VIER VAN GELUK

Dat is het thema van het afscheid van de kinderen van groep 8 van onze school. Wij bieden de kinderen een prachtig Klavertje Vier van Geluk aan door 4 schoolverlatersactiviteiten aan te bieden.

# In mei gaan de groepen 8 op schoolkamp naar Vlieland. Ze verblijven in tenten op kampeerterrein Stortemelk en ondernemen natuurlijk(e)  activiteiten.

# In het voorjaar beginnen de audities en vervolgens in mei de repetities voor de slotmusical. Elke groep zijn eigen musical die ze spelen voor de andere kinderen van school en natuurlijk – als hoogtepunt -  tijdens de musicalavond voor hun ouders, vrienden en familieleden.

# Op de maandagavond in de laatste schoolweek organiseren we een disco-avond in de schoolzaal van de school. Een echte DJ verzorgt de muziek en  de kinderen swingen en chillen de hele avond.

# Op de laatste schooldag van deze kinderen nemen we afscheid. We doen dat met een korte afscheidsviering in ‘De Groene Kathedraal’ op het schoolplein.

Tijdens het uitzwaailied verlaten de schoolverlaters  het schoolplein en beginnen aan hun pelgrimstocht. Dat is een wandeltocht van zo’n 15 kilometer met 8 spelletjes onderweg. ‘s Middags worden deze kinderen op het schoolplein weer onthaald door de jongste kinderen van school, de kinderen van groep 1.
Die bieden hen  dan een afscheidscadeautje aan en dan is de cirkel rond en het Klavertje Vier van Geluk compleet.