Opening IKC Sint Maarten

VIERINGEN EN FEESTEN

Vieringen en feesten

Op de Sint Maartenschool wordt veel geleerd maar ook veel gevierd.
Als er iets te vieren valt dan vieren we!
Dat begint al met de verjaardagen van de kinderen. Dat wordt in de klas natuurlijk gevierd.

Maar er valt nog veel meer te vieren!
Onze naamdag 11 november het Sint Maartensfeest wordt extra gevierd. Het ene jaar met een groot Sint Maartensvuur op het plein en het andere jaar met een musical die gespeeld wordt door de leerkrachten van de school voor de ouders en voor alle kinderen.

Veel vieringen worden gevierd in onze eigen "groene kathedraal" op het plein. Onder de grote Platanen.
De startviering bij het begin van het schooljaar, de paasviering en de slotviering met de pelgrimstocht voor de groepen 8 die dan afscheid nemen van hun basisschool.

Het kerstspel van de kleuters vindt plaats in de katholieke kerk.
Natuurlijk wordt ook het Sinterklaasfeest en carnaval gevierd.

In de laatste schoolweek vieren we het zomerfeest. Het feest, georganiseerd door ouders  voor alle kinderen en  hun ouders, leerkrachten, vrijwilligers en vrienden van Sint Maarten en van het kindcentrum Het Samenspel.