GROEPEN 6

Groepen 6

In de groepen 6 hebben de kinderen al meer dan de helft van de basisschool erop zitten. Langzamerhand zijn het al hele zelfstandige persoontjes geworden, die al heel wat in hun mars hebben. Tijdens de taallessen maken de kinderen kennis met presenteren en publiceren zodat ze de kans hebben te laten zien dat ze de geleerde stof daadwerkelijk beheersen.

De rekenstof wordt steeds complexer en de getallen groter. Naast optellen en aftrekken, keer- en deel-sommen, komen de breuken aan bod. Ook duiken we in het metriekstelsel.

Er is ook ruimte voor creativiteit. Knutselcircuits volgen elkaar op en regelmatig hangen er heerlijke bakluchtjes in de gangen bij de groepen 6. Ook genieten de kinderen van de mogelijkheden tijdens het keuzeuur. Kiest de één voor een lessenserie Engels theater, gaat de ander een klaslokaal binnen om iemand te verslaan met een stevig potje schaak.

Leerkrachten groepen 6 zijn:
Ronald van der Werf en Wiebo Buikstra (6A)
Gerda Boonstra en Wiebo Buikstra (6B)