• Frysk dammen

Frysk dammen

Gewoon super

GROEPEN 5

In groep 5 komen er een aantal nieuwe vakken en andere activiteiten voor de leerlingen bij. Zo starten we met verkeersles met behulp van ‘Op Voeten en Fietsen’.
Ook het Vrij Keuze Uur is nieuw. Dit vindt iedere vrijdagmiddag plaats. De leerlingen kiezen gedurende vijf weken voor een activiteit die wordt aangeboden door leerkrachten en vrijwilligers. Voorbeelden van activiteiten zijn fotografie, muziek, schilderen, computeren, knutselen en bouwen met lego, kapla en knexx. Wanneer de leerlingen zes keer aan dezelfde activiteit mee hebben gedaan, kunnen zij kiezen voor een andere.

Er wordt ook een boekpitch gehouden in groep 5.
Voor de boekpitch lezen de kinderen ter voorbereiding een leesboek. Tijdens de boekpitch vertellen de kinderen iets over het boek. De grote vraag die beantwoord moet worden is waarom klasgenoten juist dit boek moeten gaan lezen. Wat is er zo speciaal, bijzonder, spannend of vrolijk aan dit boek?

Door middel van de methode Davinci verdiepen wij ons in de wereld om ons heen. We gaan in groep 5 bijvoorbeeld aan de slag over gewervelde en ongewervelde dieren. We kijken naar amfibieën en reptielen. We leren hoe onze longen werken. Waarom hebben sommige dieren longen en sommige dieren kieuwen? We gaan kijken hoe onze wereld er duizenden jaren geleden uit zag. Wat zijn fossielen? En hoe ontstaat regen eigenlijk? Allerlei wereldwonderen waar wij ons in verdiepen!

Leerkrachten van de groepen 5 zijn:
Ilse Bron en Nynke Attema (5A)
Sjors Visser en Bernice Postma (5B)
Helga Tijmstra en Joukje van der Kort (5/6C)