Opening IKC Sint Maarten

WETHOUDER STELLA VAN GENT OPENT IKC EN KINDERZWERFBOEKSTATION SINT MAARTEN

Maandag 16 oktober was het een zeer feestelijke dag op ons IKC Sint Maarten. Wethouder Stella van Gent kwam het kinderzwerfboekstation openen en daarmee ook  ons Integraal Kindcentrum.
Bij de openingshandeling werd ze geassisteerd door Lorenso en zijn zusje Fayenna en broertje Chyckiyajno.

Deze feestelijke opening bestond uit een aantal verschillende onderdelen.
Allereerst ging de wethouder in debat met de kinderen van de projectgroep van onze school. Ze debatteerden over de stelling: Het IKC van de Sint Maartenschool moet vanaf 2018 ook nachtopvang kunnen bieden. De voor- en tegenstanders bespraken dit en voerden sterke argumenten aan om hun mening kracht bij te zetten. De wethouder was duidelijk tegen! Ze sprak waarderende woorden over de wijze waarop de kinderen het debat voerden en hun argumenten verwoordden.

Vervolgens werd het feest buiten voortgezet. Alle leerlingen van Sint Maarten en de kinderen van het kinderdagverblijf waren op het schoolplein verzameld, samen met de leerkrachten, pedagogisch medewerkers, heel veel ouders en andere Vrienden van Sint Maarten.

De kinderen van groep 8 verzorgden onder leiding van Marjan een optreden body-percussie. Intussen werd binnen het lintje doorgeknipt wat het zwerfboekstation opende.
De wethouder kwam samen met de Lorenso, Fayenna en Chyckiyajno weer buiten met een koffertje. Daarin zaten 2 boekjes waaruit de wethouder een gedichtje voorlas.
Een boek werd teruggezet in ons zwerfboekstation en het andere mag de wethouder laten zwerven door Nederland.

Met het schoollied ‘Hoi was is het reuzefijn..’ was de openingshandeling compleet.
De kinderen gingen naar huis terwijl de wethouder en genodigden een rondje maakten langs kinderdagverblijf en een aantal naschoolse activiteiten.

Onderwijs is een recht voor kinderen, opvang een kans!
‘We kunnen niet van alle kinderen dezelfde sterren maken maar we kunnen ze wel allemaal laten schitteren’. Dat is de missie van waaruit wij werken, van waaruit wij op IKC Sint Maarten samenwerken en samen leven. Een plek waar je gezien wordt.

IKC Sint Maarten, klaar voor de toekomst!