ZOMERLEZEN

De groepen 3 en 4 zijn in de week van 10 juli, per klas, naar de bibliotheek geweest in het kader van ‘zomerlezen’.
 
We werden hartelijk ontvangen door Carin van de bieb en kregen eerst uitleg over het hoe en wat. In de vakantie gaan we niet naar school en lezen we dus een stuk minder. En omdat blijven lezen goed voor ons is, mochten we 3 boeken uitzoeken. Deze boeken mogen dan mee op vakantie!!
 
Minimaal 1 leesboek, en nog 2 andere boeken; strips, tijdschriften, prentenboeken, informatieve boeken. 2 of 3 leesboeken mocht natuurlijk ook. Carin gaf ons heel goed aan waar we de boeken mochten uitzoeken. Niet bij alle stellingen, het moest wel passen bij wat we al kunnen lezen. Een handige tip hierbij was; als je een leuk boek had gevonden, lees dan een stukje van een bladzijde. Kom je meer dan 5 moeilijke woorden tegen, kies dat boek dan niet uit, want dan is het niet leuk om te lezen. Het is dan te moeilijk voor je.
 
Met z’n allen gingen we op zoek door de stellingen. Al gauw had iedereen wat leuks gevonden. Weer allemaal terug op de stoeltjes en op de bank met onze boeken werd er door Carin nog even voorgelezen uit het boek; ‘mijn oma is een ooievaar’.
 
In de grote ruimte ging Carin alles scannen en daarna kregen we de boeken mee in een ‘Smoezeltasje’. In de tas kwamen ook nog 2 brieven en een boekenlegger.
Eenmaal op school terug, mochten we op een formulier netjes de titel en de auteur opschrijven van de door ons gekozen boeken.
 
Na de vakantie leveren we de boeken in de eerste week weer in op school. Dan gaat alles weer terug naar bieb.
 
Fijne vakantie en veel leesplezier!

Sint Maartenschool     Plein 1455-1, 8701 EW Bolsward     t 0515 - 572418     directiesintmaartenschool@gmail.com