Opening IKC Sint Maarten

STADSWANDELING

Laat ik ons eerst even voorstellen, wij zijn Anke van der Horst en Tessa de Jong. Wij zijn eerstejaars PABO-studenten en lopen beide stage in groep 6.
Voor een opdracht voor school moesten wij een dagdeel naar buiten met de kinderen i.v.m. omgevingsonderwijs.
Wij dachten gelijk aan een stadswandeling, hier kun je namelijk de volgende vakken in verwerken; Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek en Rekenen. De wandeling is ontworpen als speurtocht en de kinderen moesten zelf de route lezen en ondertussen ook nog opdrachten uitvoeren.

De wandeling ging regelrecht door het centrum van Bolsward, onder andere
langs de Broerekerk, de Martinikerk, het stadhuis en het hoog Bolwerk.

Groep 6A maakte de stadswandeling op dinsdag 30 mei en 6B op donderdag 1 juni.

De kinderen waren erg betrokken en enthousiast, het samenwerken in de groepjes ging super. Wij willen ook de ouders bedanken die de groepjes hebben begeleid.
Het waren twee leuke en geslaagde dagen, waarbij de kinderen veel nieuwe dingen hebben geleerd over de stad Bolsward!