Opening IKC Sint Maarten

VOORRONDE FRIES KAMPIOENSCHAP SCHAKEN VOOR BASISSCHOLEN

Woensdag 15 februari vertrok GROOTmeester Eeltsje van onze schaakclub Sint Maarten met 6 kinderen naar het wijkgebouw Schuttersheuvel in Sneek. Daar deden ze mee aan de voorronde van het Fries Kampioenschap schaken voor basisscholen.

Onze spelers waren Jona Gerritsma, Jurjen van Dalfsen, Antonius Eskandar, Tsjeard Bron, Thijs Blaeser en Timo van Moorsel.
Het plan was om 5 maar misschien wel 6 ronden zwitsers te spelen.
De deelnemers kregen een half uur lang de mogelijkheid om hun partij te winnen en als dat niet lukte werd er gearbitreerd op het bord nog aanwezige materiaal.
Omdat het toernooi door digitale problemen wat vertraging opliep, moesten de kinderen rond 16:30 u. weer terug naar huis zonder dat alle partijen gespeeld waren.

Later op de avond kreeg GROOTmeester Eeltsje bericht dat Jona een prijs gewonnen had.
Alle kinderen hebben mooi gespeeld en hiermee ook wat wedstrijdervaring opgedaan.

Fijn dat mw. van Moorsel, dhr. Blaeser en Eeltsje voor het vervoer wilden zorgen.
DANK!