Opening IKC Sint Maarten

150 JAAR KATHOLIEK ONDERWIJS VOOR JONGENS EN MEISJES IN BOLSWARD (1887-2022)

150 jaar katholiek onderwijs voor jongens en meisjes in Bolsward (1887-2022)

Op 7 mei 2022 zal het op de dag af 150 jaar geleden zijn dat in Bolsward een rooms-katholieke school werd gestart waar de jongens en meisjes uit de katholieke gezinnen van Bolsward en omstreken onderwijs konden volgen. Een gedenkwaardig moment waar de kiem werd gelegd van de huidige St. Maartenschool.

Een aantal oud-leerlingen heeft het plan opgevat om dit heuglijke feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Omdat het moment van het jubileum nog even op zich laat wachten, liggen er mogelijkheden om tijd te nemen de geschiedenis van deze periode op schrift te stellen. Daarvoor hebben we input nodig.

Via deze weg vragen we u om herinneringen en foto’s die de basis zullen vormen van het gedenkboek dat over vijf jaar zal verschijnen. Wij zoeken naar klassenfoto’s en herinneringen van u, maar ook van uw vader, uw moeder, uw grootouders en misschien gaan de herinneringen nog verder terug.

We zullen u van tijd tot tijd via deze facebook-pagina bijpraten over de vorderingen en hopen de komende jaren een goed beeld te krijgen van 150 jaar katholiek onderwijs in Bolsward.

Annie van der Werf,  Wiebo Buikstra, Age Huitema en Peter Mulder